Over ons

Wat leuk dat je belangstelling hebt voor ons mooie vakantiehuis! Eind 2017 hebben we het Wolfshuisje gekocht. We hebben het ingericht op de manier waarop voor ons het ideale vakantiehuis eruit moet zien. Het huisje is een ideale plek om tot rust te komen.

 

We hopen dat je met veel plezier rondkijkt op onze website. Suggesties horen we graag. In overleg met ons is veel mogelijk, bel of mail gerust als je speciale wensen hebt. 

Hartelijke groeten van Ferry en Monique

25 mei 2020

De kogel is door de kerk, het Wolfshuisje krijgt per 1 september een nieuwe eigenaar. Tot die tijd loopt het storm en is het huis bijna doorlopend verhuurd. Helaas kregen we vanmorgen een annulering voor volgende week, wat betekent dat we lastminute plek hebben voor nieuwe gasten. We hebben ook nog plek van 7 t/ 16 juni en verder zitten we stampvol tot en met eind augustus. Aan het begin van het seizoen leek het er helemaal niet op dat er boekingen kwamen en vorige week kregen we opeens op één dag twee aanvragen voor precies dezelfde periode. De maatregelen rondom het Corona-virus houden ons allemaal bezig. Binnen in het huisje is het net zo schoon als anders en we halen nog een extra lapje over alle deurklinken. Volgens ons is het Coronavrij recreëren in het huisje. Het belooft een prachtige zomer te worden in eigen land. 

9 mei 2019

De website is helemaal bijgewerkt. Afgelopen week ben ik druk in de weer geweest met opruimen, schoonmaken en de bedden opmaken voor de gasten van komend weekend. Van dit schone, nette huis kon ik mooie foto's maken. Vanavond scheen de zon prachtig op de voorkant van de woning. Om het huis nog meer sfeer te geven, hebben we de carport voorzien van een Achterhoekse vlag. Deze vlag is vorig jaar op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde onthuld en beeldt het coulissenlandschap van de Achterhoek uit, waar ook Winterswijk om bekend staat. Weilanden, bos en daartussen landweggetjes. Wij weten dat Winterswijk nog veel meer te bieden heeft dan dat. We zijn weer bij de VVV langsgeweest om actuele folders op te halen van de activiteiten die te beleven zijn. 

Het loopt goed met de verhuur. Gasten kunnen nu ook boeken via Airbnb, maar via de site is het goedkoper. We zijn actief op Facebook en proberen ook via die weg oude en nieuwe gasten te bereiken. De reacties zijn steeds positief. Daar zijn we erg trots op. 

Toen we vanavond na het ophangen van de vlag terug naar huis reden, zagen we twee reeën in het weiland achter het huis. Hoewel ze daar vaker te vinden zijn, blijft het een indrukwekkend gezicht. 

2 april 2018 

Het hele weekend zijn we bezig geweest om de trampoline in te graven. In eerste instantie hadden we met de hand willen scheppen. Toen we nog eens uitrekenden hoeveel kruiwagens aan aarde er naar verwachting uitgegraven zouden worden en vervolgens familie en collega's ons hard uitlachten om ons voorstel, besloten we toch om een kleine graafmachine te huren. En hoe stoer was dat! Onverwachte talenten werden aangeboord, nooit gedacht dat zo'n machine door ons beide bediend kon worden. Na een paar uur graven was er een gat van zo'n drie meter doorsnee en een meter diep ontstaan. Het kunstgras hadden we met behulp van de graafmachine aan de kant gerold. Het gras is prachtig, maar weegt tonnen. Althans, dat gevoel hadden we toen we het gras terugrolden en het in het gat viel. Met behulp van twee palen die als hefboom konden dienen, kregen we het gras weer uit het gat. Hulptroepen die we hadden ingeroepen om het gras uit het gat te tillen, konden nog net op tijd afgebeld worden. De trots was toch het grootst toen we de hele klus met zijn tweeën geklaard hadden. 

7 februari 2018

Het Wolfshuisje wordt vanbinnen steeds mooier. We hebben de oude meubels van de vorige eigenaar een hele nieuwe uitstraling gegeven door een mooie lik verf. Er hangen inmiddels gordijnen. De nieuwe bank is binnen. Bij de bank zit een hocker, die gebruikt kan worden als voetenbank, maar in de praktijk door ons vooral als salontafel gebruikt wordt. Het leek een goed idee om er een mooi dienblad voor te maken, zodat de glazen stevig staan. Het mooie dienblad was al snel af, maar helaas bleek het te groot voor de hocker. Een volgende keer is het wellicht een idee om vooraf te meten. Gelukkig zijn we bij Wolfshuisje opgeruimd van aard en hebben we met niet al teveel inspanning het dienblad alsnog op maat weten te maken.

In de bijkeuken zijn we intussen bezig met het maken van kasten en een mooi aanrechtblad, zodat gasten bij binnenkomst de tassen en de boodschappen op het aanrecht kunnen zetten. Tussen het klussen door is er voldoende tijd om naar buiten te kijken. De kinderen hebben slingers opgehangen met doppinda's, vanwege de tuinvogelteldag vorige week. Bij ons was het meer een eekhoornteldag. Op een gegeven moment zaten er drie eekhoorns tegelijkertijd in de tuin! Wat een prachtig gezicht was dat.

Een gast zei laatst dat het door de glaswand aan de achterzijde lijkt of je zelf middenin de tuin zit. En zo is het.