Winkelen, eten en drinken

Winterswijk is een dorp met stadse faciliteiten. Er is een station met rechtstreekse treinverbindingen naar Arnhem en naar Zutphen. In het dorp is op woensdagochtend en zaterdag een weekmarkt. Er is een winkelaanbod met zowel grote winkelketens als lokale winkeltjes. Er zijn heel veel restaurants, van pizzeria's tot eetcafé's en zelfs een sterrenrestaurant. Een bezoekje aan ijssalon Talamini is een echte aanrader. In Winterswijk is het overal gratis parkeren.  

Cultuur

In Winterswijk staat Villa Mondriaan, een museum met vroege werken van Piet Mondriaan. Theater de Storm heeft een royaal aanbod van voorstellingen. In de zomer worden er voorstellingen georganiseerd in het openluchttheater op de Huininkmaat. Bioscoop Skopein is een kleine bioscoop met een café-achtige uitstraling. Qua sfeer niet te vergelijken met de grote bioscopen in andere delen van het land, maar met een vergelijkbaar aanbod met zowel een filmhuis als de nieuwste films. Winterswijk heeft verder een moderne bibliotheek met de nieuwste boeken, tijdschriften en e-books. De bibliotheek is ook toegankelijk voor toeristen. Liefhebbers van spoor en trein kunnen terecht bij Transit Oost, een museum met een modelspoorbaan van Winterswijk in de jaren '20 van de vorige eeuw.  

Natuur

Winterswijk staat bekend om zijn coulissenlandschap. In de nabije omgeving van Wolfshuisje zijn het Korenburgerveen en het Rommelgebergte. Met de fiets kan de wijdere omgeving verkend worden. Fietsroutes staan uitstekend aangegeven middels bewegwijzering en knooppunten. In de Steengroeve in Winterswijk zijn de oudste fossielen van Nederland gevonden. In de zomer wordt de groeve omgetoverd tot het mooiste openluchttheater van Nederland. Liefhebbers van tuinen kunnen een kijkje nemen bij Rosenhaege.

Activiteiten met kinderen

Winterswijk heeft diverse locaties waar gezwommen kan worden. Er is het overdekte zwembad Jaspers. Daarnaast zijn er twee plaatsen waar buiten gezwommen en gespeeld kan worden: het Strandbad en het Hilgelo. Op het Hilgelo is tevens een naturistenstrand. Bij het Hilgelo is Sevink Mölle, een overdekte speeltuin met een eetgelegenheid. Met wat oudere kinderen is het leuk om naar de kartbaan te gaan, waar ook lasergamen en bowling mogelijk is. Met jongere kinderen is kinderboerderij Freriks een echte aanrader, een van de mooiste kinderboerderijen van Nederland. 

Tips van "de Bremakker"

In Winterswijk is zoveel te beleven dat je misschien niet genoeg hebt aan een kort weekendje weg. Als je al vaker in Winterswijk geweest bent of een wat langere vakantie gepland hebt, raden we je aan om eens te kijken bij een van de volgende tips van Wolfshuisje. Is Wolfshuisje al verhuurd op de datum dat je naar Winterswijk wilt komen? Probeer het eens bij de buren!